Vår arkitektur bidrar till biologisk mångfald

Bakgrund

Vår huvudansvariga arkitekt SAR, Jelena Larsson, har börjat sin karriär som anställd i Falun 1998 och har sedan dess en 25 årig karriär bakom sig på några av de stora arkitektbyråerna i Stockholm.

Där har hon jobbat med olika typer av projekt för både privata och kommunala fastigheter.

Bland offentliga miljöer finns många Q-märkta hus, som Dalarnas Museum, Gamla Staberg, omvandling av det gamla Regementet i Falun till ett företagscentrum, ombyggnad av Kv. Kungliga Myntet och NK-Parkaden med padelbanor på taket Padel på en ny nivå | ASCARO.

Hon har också stor erfarenhet av arbete med komplexa nybyggnationer från tidiga skeden till bygguppföljning som köpcentret Mall of Scandinavia, med sina 300 000 m2.

Bland genomförda ombyggnationer med hyresgästanpassningar kan nämnas kontorshus, som Kv. Apeln i centrala Stockholm, 19 500m2 och Kv.Jupiter, 11 300m2  samt nybyggnation av Kv. Poolen i Solna, 34 853 m

En del flerbostadshus, äldreboenden, gallerior och skolor har också gått igenom hennes händer under tidigare år, bland annat bostadsområde Enolund och och Kv. Båtkubben, äldrenoenden i Hagfors, gallerior i Ludvika och Falun, skola i Ornäs.

2018 startade hon eget arkitektkontor och med den inarbetade erfarenheten hjälper hon olika fastighetsbolag och andra organisationer att skapa hållbara och bestående byggandverk.

Senaste projekt, kv. Poolen, där hon fick vara med som handläggande arkitekt (underkonsult) blev nominerad till Årets Bygge 2023.

Om oss

Arkval arkitekter är ett arkitektkontor specialiserat inom Fastighetsutveckling.

Som arkitekt tänker man på allt: Design, form och material ihop med långsiktiga mål som hållbarhet.
Det har vi med oss under projektens alla faser.

Vi jobbar mot ställda krav och utmaningar genom att använda oss av etablerade metoder och miljösystem.

Friheten vid tidiga förstudier grundas på vår kunskap om hus och byggprocess.

Där våra förslag blir förankrade med husets förutsättningar, lagkrav och branschens rekommendationer.

Arkval är medlem i Sveriges arkitekter.